SEJMOWA DEBATA O E-PAPIEROSACH: DRUGIE CZYTANIE PROJEKTU USTAWY

Podczas wtorkowego (5 lipca 2016) plenarnego posiedzenia Sejmu posłowie zajmowali się m.in. projektem nowej tzw. ustawy tytoniowej, która będzie wprowadzać ograniczenia sprzedaży, reklamy i używania papierosów elektronicznych wynikające m.in. z europejskiej dyrektywy tytoniowej TPD. Wcześniej projekt ustawy był rozpatrywany w pierwszym czytaniu w Komisji Zdrowia oraz Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi, które przyjęły go z poprawkami o charakterze redakcyjno-legislacyjnym. Sprawozdanie komisji podczas debaty sejmowej przedstawił poseł Tomasz Latos. W związku z poprawkami zgłoszonymi podczas drugiego czytania projekt trafił ponownie do Komisji: Zdrowia oraz Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Zobacz zapis przebiegu sejmowej debaty na temat papierosów elektronicznych i nowelizacji ustawy tytoniowej (początek ok. godz. 18:10): http://www.sejm.gov.pl/sejm8.nsf/transmisje_arch.xsp?rok=2016&type=posiedzenie#746B9229FD1325B8C1257FE60049E6A2